Allison Transmission’da Türkiye’den Asya’ya atama

Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü görevine atanan Atak Talas, Japonya, Kore ve Avustralya pazarlarından sorumlu olacak

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 18:44

Allison Transmission, Atak Talas'ın Doğu Asya Satış Direktörü olarak atandığını açıkladı. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamlayan Atak Talas, 2007 yılında Daimler şirketinde Ar-Ge Mühendisi olarak kariyer hayatına başladı. Talas, 2011’de Uygulama Mühendisi göreviyle Allison Transmission ailesine katıldı. 2014 yılında Allison Transmission’ın Türkiye’deki satış faaliyetlerini yönetmek üzere müşteri yöneticisi olarak atandı. Talas, imza attığı başarılı projeler doğrultusunda 2018’de Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü görevini yürütmeye başladı.

Bu dönem zarfında Talas, Türkiye ve Orta Doğu bölgelerindeki satış ve pazarlama yöneticilerinden oluşan ekibiyle pazar bazlı satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması faaliyetlerini yönetti. Bölgede Allison’ın varlığını arttırmak için değer odaklı bir büyüme yaklaşımı sağlayan stratejileri hayata geçirdi.

Türkiye ve Orta Doğu bölgelerinde yakaladığı bu başarıların ardından Atak Talas, şimdi de Uzak Doğu bölgesindeki yeni görevini devralıyor. Talas, Allison Transmission Doğu Asya Satış Direktörü olarak Japonya, Kore ve Avustralya pazarlarındaki ekiplere liderlik ederek satış stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanması, ilgili pazarlarda şirketin büyüme hedeflerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak.