Altın 2500 doların altına düştü

Yatırımcılar ABD para politikasının görünümünü değerlendirirken altın 2.500 doların altını test ederek yönünü aşağı çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 14:19

ABD Merkez Bankasının (Fed) sıkı para politikasını bu aydan itibaren yavaş yavaş gevşeteceği fiyatlanırken, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü belirsizliğini koruyor. Bu hafta açıklanacak olan önemli işgücü piyasası verileri, Fed'in yaklaşan faiz indirimlerinin ölçeği ve hızı hakkında ipuçları verecek.

Spot altın haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.498 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.737 TL seviyesinde.

Bir sonraki gösterge Perşembe günü, ilk işsizlik başvuruları raporuyla ve ertesi gün aylık tarım dışı bordrolarla gelecek. İşgücü sektörünün zayıflamasına dair herhangi bir işaret, daha sert bir gevşeme için Fed’i harekete geçirebilir.

Pepperstone Group Ltd. Araştırma Başkanı Chris Weston, tarım dışı raporunun "haftanın en riskli verisi" olacağını söyledi.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.