Arjantin'de enflasyon Mayıs ayında yüzde 4,2' ye geriledi

Arjantin'de Mayıs ayında aylık enflasyon oranı %4,2 ile Nisan ayındaki %8,8'lik orana kıyasla kayda değer bir düşüş gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 00:58

Bu rakam, Reuters anketinde öngörülen %4,9'un altında gerçekleşti. Mayıs ayına kadar geçen 12 aylık dönemde enflasyon oranı %276,4'e ulaşarak ankette öngörülen %279,4'ün de altında kaldı.

Mayıs ayı enflasyon oranının yavaşlaması, Güney Amerika ülkesinin ekonomisini etkileyen hızlı fiyat artışlarının hafiflediğine işaret ediyor. Yavaşlamaya rağmen yıllık enflasyon rakamı, geçtiğimiz yıl önemli ölçüde artan fiyatlarla birlikte Arjantin'in karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukların altını çiziyor.

Perşembe günü resmi kaynaklar tarafından sağlanan veriler, hem aylık hem de yıllık bazda enflasyon oranındaki değişiklikleri yansıtarak Arjantin'deki mevcut ekonomik koşulların anlık bir görüntüsünü sunuyor. Bu bilgiler, politika yapıcılar, yatırımcılar ve kamuoyu için ekonomik ortamda gezinirken ve tüketici fiyatlarındaki en son eğilimlere dayanarak karar verirken kritik önem taşıyor.