Para biriminin bugün %0,1'lik marjinal bir artışla dolar başına 160,63'e yükselmesi, Çarşamba günkü 1986'dan bu yana en düşük seviye olan 160,88'den çok az uzaklaşmasını sağladı. Yen, büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya arasındaki önemli faiz oranı farkı nedeniyle ay içinde yaklaşık %2, yıl içinde ise değer kaybetti. Bu oran farkı, yenin carry trade'deki rolünü desteklemeye devam ediyor.
Piyasa katılımcıları, Japon yetkililerin Nisan sonu ve Mayıs başında yene destek olmak için 9,79 trilyon yen (60,94 milyar $) harcadıkları ve ardından 34 yılın en düşük seviyesinden %5 değer kazanan önceki piyasa girişlerini hatırlatan olası müdahalelerine karşı temkinli. Analistler Japonya'nın yeni bir müdahaleye karar vermeden önce Cuma günü açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi verilerini bekleyebileceğini belirtiyor.
Daha geniş döviz piyasası, ABD Hazine getirilerindeki tırmanışla desteklenen doların gücünü koruduğunu görüyor. Doları bir sepet para birimi karşısında takip eden dolar endeksi sekiz haftanın zirvesine yakın seyrediyor ve son olarak 106,05 seviyesinde sabit kaldı. 10 yıllık ABD Hazine tahvili getirisi %4,3392'ye yükselirken, iki yıllık getiri %4,7576'da.
Avrupa'da, Euro'nun Mayıs başından bu yana en düşük seviyesine gerilemesi, Fransa'da yaklaşan erken seçimler öncesinde siyasi belirsizlikle daha da kötüleşerek aylık %1,5 civarında bir kayıp öngörülmesine katkıda bulundu. Avro son olarak hafif bir yükselişle 1,0680 dolar seviyesindeydi. Bu arada, İngiliz Sterlini son bir ayın en düşük seviyesinden zorlukla hareket ederek dolar karşısında en son 1,2622 dolardan işlem gördü.
Avustralya enflasyonundaki beklenmedik yükselişin faiz artırımı beklentilerini artırmasının ardından Avustralya doları geçici bir yükseliş kaydetti. Ancak, kazançlar kısa sürdü ve para birimi son olarak %0,02 düşüşle 0,6646$'dan işlem gördü. Yeni Zelanda doları da %0,07 düşüşle 0,6079 dolara geriledi.