Küresel piyasaların gözü Fed'in faiz kararına çevrildi

Fed’den faizleri dördüncü kez üst üste, 22 yılın zirvesi olan yüzde 5,25-yüzde 5,5 bandında sabit tutması ve erken bir faiz indirim sinyali vermekten kaçınması bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 08:54

Fed Başkanı Jerome Powell faiz kararının ardından 22:30’da basının karşısına çıkacak. Powell’ın enflasyonda son aylarda yaşanan düşüşten duyduğu memnuniyeti dile getirmesi bekleniyor. Fed’in tercih ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi neredeyse üç yılın dip seviyesinde ve son altı aylık yıllıklandırılmış ortalaması da yüzde 1,9 ile Fed’in yüzde 2 hedefinin altında yer alıyor.

Ancak işgücü piyasasının güçlü kaldığına dair son gelen veriler mart faiz indirim beklentilerinin swap piyasasında yüzde 40 ihtimalle fiyatlanmasına yol açtı. Fed’in enflasyondaki ciddi düşüşü inkar etmeyeceğini düşünen Morgan Stanley Baş Global Ekonomisti Seth Carpenter “Yine de zafer ilan edeceklerini düşünmüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Ocak ayıyla birlikte Federal Açık Piyasa Komitesi’nde Fed üyelerinden Raphael Bostic, Loretta Mester, Mary Daly ve Thomas Barkin’in faiz kararı üzerinde oy hakkı bulunacak.