Seçim bitti, emekli maaşları ödenmeyecek

Emekli ve memur maaşı ödeme tarihleri, 2024 Ramazan Bayramı dolayısıyla hak sahiplerinin gündeminde yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 10:39

Emekli maaşları normal dönemde 17'si ile 26'sı arasına ödemeden faydalananların hesabına geçerken memur maaşları ise 15'inden itibaren ödeniyor. Bayram dolayısıyla ''Maaşlar bayramdan önce erken yatar mı?'' sorusu yöneltiliyor.

Memur maaşları ile emekli aylıklarının ödeme takviminde değişiklik olup olmadığı araştılanlar arasında. Bu sene Ramazan Bayramı 10 Nisan'da idrak edilmeye başlayacak. Bayram nedeniyle ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatil süresinin 9 gün olduğunu duyurdu. Gözler de emekli ve memur maaşı ödeme tarihine çevrildi. İşte, nisan ayı maaş ödeme tarihi.

Memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi?

Normal zamanda memur maaşları her ayın 15'inden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ancak bayram dolayısıyla memur maaşlarının erken ödenmesine yönelik beklenti ortaya çıktı. Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Buna göre nisan ayı memur maaşları normal tarihlerinde ödenecek, bayramdan önce maaş ödemesi olmayacak.

Emekli maaşları ne zaman yatacak?

Geçtiğimiz yıl emekli maaşları bayram dolayısıyla maaş ödemeleri ikramiyelerle beraber erken ödenmişti. Ancak bu sene konu hakkında henüz bir gelişme yaşanmadı. Emekli maaşları normal zamanda 17'si ile 26'sı arasında ödeniyor. Diğer yandan emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin hesaplarına geçmiş olacak.