Sertalp ten Rektör Prof. Dr. Yılmaz a tebrik

    BUÜ rektörlük görevine yeni atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Üniversite sanayi iş birliğini hedef haline getirmiş bir yönetim olarak yola çıktık. Araştırma görevlilerini, projeler marifetiyle destekleyerek sanayiyle buluşturmaya çalışacağız. Her fakülteye ‘Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Koordinatörü’ atamak için organizasyon şeması oluşturuyoruz. Proje ve yayın kabiliyetini artırmak istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 12:20
https://ekometre.com/

EKOMETRE Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kenan Sertalp Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük görevine yeni atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a bir tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Rektörlük görevinden öncede Rektör Yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Yeni başlamış bir rektör olarak araştırma üniversitesi liginde Uludağ Üniversitesi’ni daha üst gruplara taşımayı kendime temel hedef olarak belirmemiş durumdayım. Hocalarımın kalitesine güveniyorum” dedi.

Türkiye’de 207 üniversite, 23 araştırma üniversitesi bulunduğuna dikkat çeken Rektör Ferudun Yılmaz, “Araştırma üniversitesi sıralamasında yerimizi daha da yukarı çıkarabilmek için araştırma geliştirmeyi merkeze alan, üniversite sanayi iş birliğini de yine kendi hedefi haline getirmiş bir yönetim olarak yola çıkmış durumdayız. Araştırma görevlilerini projeler marifetiyle destekleyerek sanayiyle buluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kenan Sertalp Rektör Prof.Dr.Yılmaz’ı tebrik ederek “Bendeniz de bu dönem bir iktisat hocasının Rektör olmasının sanayi ve Üniversite işbirliğinde yeni fırsatları başlatacak olmasından duyduğu mutluluğu” ifade etti ve ekledi “70 bin öğrencisi olan Uludağ Üniversitesi'ni yönetmek zorlu bir görev. Sadece Tıp Fakültesi Hastanesi'ne her gün 10 bin insan geliyor büyük bir sorumluluk, kolaylıklar dilerim.”

Yayın kabiliyetini arttırmak istiyoruz

Rektörlükleri döneminde ‘Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Koordinatörlüğü’ ihdas ettiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Bu birim ile araştırmacı ve proje kabiliyeti yönü daha fazla öne çıkan hocalarımız desteklenecek. Genel bir organizasyon şeması oluşturuyoruz. Her bir fakültede araştırma geliştirme koordinatörü temsilcisi olacak. O temsilciler marifetiyle fakültelerimizin araştırma geliştirme kabiliyetini, proje kabiliyetini, yayın kabiliyetini arttırmak istiyoruz. Bu yayın kabiliyetini arttırma yönünde üniversitemizin hem verisini derlemek, hem de bu veriyi daha yukarı doğru çıkarabilmek için üst yönetim olarak elden gelen desteği ilgili fakültelere vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapı projeleri hızlandı

Üniversite olarak 2 sene sonra 50.yıla gireceklerini kaydeden Rektör Yılmaz, oldukça güçlü olmasına rağmen hala yapı stoklarına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bir önceki dönemde yapılaşma adımları atıldığının altını çizen Yılmaz, sürecin hızlanarak ilerlediğini belirtti.

Hem devlet bütçesi hem hayırseverlerin desteğiyle sürecin yürüdüğünü aktaran Yılmaz, “Güney Marmara’da bölge hastanesi hüviyetini koruyan 900 yatak kapasiteli Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dörtte birinden fazla büyüklükte ‘250 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ inşaatı hızlı bir biçimde sürüyor. Alt yapısı oldukça iyi düzenlenmiş, büyük amfilere ve büyük miktarda kapalı alana sahip tüm fakülte öğrencilerinin yararlanacağı ‘merkezi derslik’ projesi var. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle yapmakta olduğumuz, içinde olimpik havuzunda olduğu ‘spor kompleksi’ kampüsümüze çok büyük zenginlik katacak. Depreme dayanıklı olmayan merkezi konumdaki bir yurt binamızı yıkarak, yerine ‘gençlik merkezi’ yapmak üzere inşaat temelleri atıldı. Bunun yanında sosyal donatı olarak ‘kafeler, alışveriş merkezleri, zincir marketler’ kampüs içinde bir cazibe merkezi oluşturacak. Ayrıca ‘diş hekimliği fakültesi’, ‘organ nakli merkezi’, ‘veteriner fakültesinin diseksiyon binası’, ağırlıklı mühendislik fakültesi birimlerinin kullanacağı büyük bir ‘teknoloji merkezi’ ve içinde ayrıca ‘mükemmeliyet merkezinin’ yer aldığı inşaat çalışmaları ise hayırseverlerin katkılarıyla sürüyor. Bu kadar binanın birlikte yürüyor olması az bir şey değil. Bunlar tamamlandığında tabiri caizse yapı problemlerimizi halletmiş olacağız. Bir iki tane temel bina ihtiyacımız kalacak. Ve yine konsantrasyonumuzu araştırma üniversitesi ufkumuza verme imkanı da yakalamış olacağız” açıklamasında bulundu.

En çok öğrenciyi barındıran BUÜ sayıyı azaltacak

Uludağ Üniversitesi’nin 67-70 bin bandında değişen öğrenci hacmi ile Türkiye’nin öğrenci sayısı en büyük üç üniversitesinden biri olduklarını belirten Yılmaz, “Bu öğrencilerden 21 bini ön lisans. Ön lisans öğrencileri şu açıdan kıymetli. Bursa bir sanayi şehri biliyorsunuz. Dolayısıyla o sanayinin aradığı elemanın hızlı ve etkin bir biçimde yetiştiği bir yer. Genelde bizim yüksekokullarımızın mezunları çok tercih ediliyor. Güçlü yüksekokullarımız var. Ayrıca önümüzdeki yıllardan itibaren öğrenci sayımızı bir miktar düşürebilme yönünde Yüksek Öğretim Kurumu’na tekliflerimiz olacak. Kabul edilirse bir miktar öğrenci sayılarımız azalma söz konusu olabilir” ifadelerine yer verdi.

Tercih yapacak öğrencilere çağrı

Yaklaşan üniversite tercihleri öncesi seçim yapacak öğrencilere de çağrıda da bulunan Yılmaz, “Güçlü bir geleneği ve yarım asırlık bir tarihi var. Hemen hemen bütün fakülteler kendi klasmanlarında oldukça seçkin bir yerde yer alıyorlar. Son derece güzel bir kampüsü ve güzel bir şehrin üniversitesi. Uludağ Üniversitesi’nin kampüs içinde yurt kapasitesi oldukça yüksek. Birkaç yıl önce yurtlarla alakalı şikayetlerin arttığı dönemde sıkıntının duyulmadığı yer Bursa'ydı” şeklinde konuştu.