Ukrayna nın batı eğitimli tugayları savaşa hazır

ABD'li yetkililer, geceleri Rus muadillerinden daha etkili bir şekilde savaştıklarını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 13:51
https://ekometre.com/

Rus zırhını tanksavar füzeleriyle imha etmek için Amerikan yapımı Bradley savaş araçlarını kullanıyorlar. Ve Amerikan ve diğer Batılı birliklerden öğrendikleri birleşik silah taktiklerini (piyade, zırh ve topçu kuvvetlerinin senkronize saldırıları) uyguluyorlar.

Son birkaç aydır ABD ve NATO müttefikleri tarafından Ukrayna dışında silahlandırılan, donatılan ve eğitilen 36.000 Ukraynalı asker - dokuz tugay - için nihayet gösteri zamanı.

Askeri uzmanlara göre, bu Batılı eğitimli birliklerin önümüzdeki birkaç ay içinde nasıl bir performans göstereceği, Ukrayna'nın Rus güçlerini işgal altındaki topraklardan çıkarmaya yönelik uzun zamandır beklenen karşı saldırısının başarısını belirlemeye yardımcı olacak. Performansları ayrıca, Biden yönetiminden 40 milyar dolar da dahil olmak üzere Ukrayna'nın müttefiklerinden aldığı on milyarlarca dolarlık silahın Ukrayna ordusunu NATO standartlarında bir savaş gücüne dönüştürüp dönüştürmediğini gösterecek.

Biden yönetimi yetkilileri, dokuz tugayın Amerikan savaş tarzının - birleşik silahlar, senkronize taktikler ve yetkilendirilmiş üst düzey askere alınmış askerlerle alaylar kullanarak - Rus yaklaşımı olan katı merkezi komuta yapısından üstün olduğunu göstereceğini umuyor.

RAND Corporation'da kıdemli bir politika araştırmacısı olan Dara Massicot, "Bu, Ukrayna ordusu için karşı taarruzun en zor kısmı ve aynı zamanda Rus kuvvetlerinin topçu ve hava desteğinde kalan avantajlarını sağlayabildiği aşamadır" dedi. "Ukraynalılar gedik açabilirse, o zaman dinamikler değişebilir."

Ukrayna birlikleri, Rus savunmasının ilk hattını geçerek ve birkaç köyü geri alarak bazı küçük başarılar elde etti. Ancak bir İngiliz istihbarat raporuna göre, en yeni Batı tankları ve zırhlı araçlarından bazılarını kaybettiler ve her iki taraf da çok sayıda zayiat verdi.

Emekli bir korgeneral ve Avrupa'daki eski ABD Ordusu komutanı Frederick B. Hodges, "Bu çok zor bir iş" dedi. Ancak, "Aylardır yapmak için eğitim aldıkları şey bu" diye ekledi.

Eğitimin ilk aşamaları, obüs gibi Amerika Birleşik Devletleri tarafından sağlanan belirli silah sistemlerine odaklandı. Almanya'daki 7. Ordu Eğitim Komutanlığı tarafından yürütülen oturumlar, küçük mangalarla başlayan ve daha sonra daha büyük birimleri içeren ve tüm taburları ve karargahı bir araya getiren daha karmaşık muharebe tatbikatlarıyla sonuçlanan sınıf eğitimi ve saha çalışmasını içeriyordu.

Dünyanın çoğu Ukrayna harekatının yavaş ilerlemesine yakından dikkat ederken, Başkan Volodymyr Zelensky ve yardımcıları, Rusya'yı kovmanın zor ve kanlı bir iş olacağını söyleyerek beklentileri bastırmaya çalışıyor.  Liderler İngiliz hükümeti tarafından düzenlenen iki günlük bir konferansta bir araya gelirken, Batılı ülkeler savaşın parçaladığı Ukrayna'yı yeniden inşa etmek için on milyarlarca dolar taahhüt etti .Ukrayna şehri, geçen yıl savaş korkusuyla kapatılan sahillerini geri almaya hazırdı. Sonra Kakhovka barajı yıkıldı .Lviv'de:  Karşı saldırı sırasında çatışmalar daha da yoğunlaştıkça, geçmiş savaşlarda öldürülenlerin işaretsiz mezarları,  sonsuz gibi görünen bir yeni ölü akışına yer açmak için açılıyor .

İngiltere, Almanya ve İspanya da dahil olmak üzere diğer ülkeler de Ukrayna tugaylarını karşı saldırı için eğitti.

Dokuz Ukrayna tugayının büyük bir kısmı henüz savaşa katılmadı, ancak bu ana saldırı gücünün öncüsü şimdiden izini sürüyor.

Pentagon yetkilileri ve askeri analistler, Ukrayna'nın geceleri savaşarak avantaj elde ettiğini söylüyor. Bradley'ler ve Alman tedarikli Leopard tankları, gece görüş optiklerini kullanarak karanlıkta Rus hedeflerini tespit edip Ruslardan daha uzun menzillerde saldırabilir.