DEVA Partili Kavaf’tan hükümete üç soru önergesi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selma Aliye KAVAF, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), gıda enflasyonu ve internet hızları ile yüksek faturalar hakkında üç önemli soru önergesi vererek, hükümete kritik sorular yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 18:39

SYDV'nin denetimi ve performansı mercek altında

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) yoksullukla mücadeledeki kritik rolüne dikkat çeken Kavaf, vakfın son üç yıldaki bütçesi, yardım programları ve personel yapısı ile ilgili detaylı bilgi talep etti. Ayrıca, vakfın dijitalleşme süreci, yolsuzlukla mücadeledeki önlemleri ve yerel yönetimlerle olan işbirliği düzeyi hakkında da sorular yöneltti. SYDV’nin performansının etkin bir şekilde incelenmesi ve kamu kaynaklarının şeffaf kullanılması gerektiğini vurguladı.

Gıda enflasyonu ile mücadele: Hükümetin somut adımları neler?

Türkiye'deki gıda enflasyonunun toplum üzerindeki derin etkilerine değinen KAVAF, temel gıda maddelerindeki hızlı fiyat artışlarının nedenleri hakkında Tarım ve Orman Bakanı'na sorular yöneltti. Gıda üretim maliyetlerinin ve ithalatın yerli üretici üzerindeki etkilerini soran Kavaf, özellikle küçük çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Ayrıca, spekülatif faaliyetler ve perakende sektöründeki denetimlerin yetersizliği üzerine de açıklama talep etti.

İnternet hizmetlerinde kalite sorunları ve yüksek faturalar

Vatandaşların düşük internet hızları, sık sık kesilen bağlantılar ve yüksek faturalarla ilgili şikayetlerini gündeme getiren Kavaf, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na yönelttiği soru önergesinde, internet servis sağlayıcılarının hizmet kalitesi ile ilgili detaylı bir inceleme yapılmasını istedi. Ayrıca, kırsal bölgelerdeki internet altyapısının yetersizliğine dikkat çeken KAVAF, bu konuda atılan adımlar ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi talep etti.

Kavaf’tan açıklama: "Vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam edeceğiz"

Yaptığı açıklamada Selma Aliye Kavaf, "Hükümetin toplumun geniş kesimlerini etkileyen bu önemli sorunlara çözüm bulmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal yardım programlarından tam anlamıyla faydalanması, temel gıda maddelerine uygun fiyatlarla erişebilmesi ve kaliteli internet hizmetlerine ulaşabilmesi için bu konuların takipçisi olacağız." dedi.