SON DAKİKA
Hava Durumu

Demir cevheri konsolide oldu

Vadeli demir cevheri fiyatları, Çin'in yeni teşvik paketinin yarattığı coşkunun azalmasıyla konsolide oldu

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 09:47
Kaynak: Ekometre
Demir cevheri konsolide oldu

Vadeli demir cevheri fiyatları, Çin'in yeni teşvik paketinin yarattığı coşkunun azalması ve yatırımcıların reel talebe olan faydaları izlerken daha temkinli davranmasıyla, iki seanslık bir yükselişin ardından bugün konsolide oldu.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE), Ocak ayı demir cevheri kontratı, TSİ 06.00'da %0,35 düşüşle 713 yuan/tondan (101,59 dolar) işlem gördü.

Singapur Borsası'ndaki gösterge Ekim ayı demir cevheri, çok az değişerek 96,35 dolar/tonda kaldı. Kontrat dün 100 dolar/tonluk kilit psikolojik seviyeyi neredeyse aşıyordu.

Pekin Salı günü, sarsılan ekonomiyi destekleme, güveni yeniden tesis etme ve %5 civarındaki yıllık büyüme hedefine ulaşma çabalarının bir parçası olarak, geniş faiz indirimleri ve daha düşük peşinat ödemesi de dahil olmak üzere bir dizi agresif parasal teşvik açıkladı.

Alınan önlemler, fiyat artışları Eylül ayında kaydedilen kayıpları neredeyse tamamen silen demir cevheri de dahil olmak üzere geniş emtia piyasasındaki duyarlılığı artırdı.

Analistler, “Teşvik kaynaklı iyimserlik demir cevheri piyasasında zaten tamamen fiyatlandı; alıcılar spot piyasada daha yüksek prim ödemek istemediklerini gösterdi ve vadeli işlemlerde de temkinliliği tetikledi” dedi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki çelik göstergeleri çoğunlukla düşüş gösterdi. Sıcak haddelenmiş rulo %0,21, filmaşin %2,03, paslanmaz çelik %0,48 düşerken, inşaat demiri %0,12 yükseldi.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.