SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli yüzde 5 aldı

Emekliye ek zam ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı bugün Kabine Toplantısı sonrası belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 20:27
Kaynak: Ekometre
Emekli yüzde 5 aldı

Yüzde 37,57'lik emekli kök maaş zammı iyileştirildi. Emekliye refah payı düzenlemesinin de içinde olacağı yasa Meclis Başkanlığına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Emekli zammı belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kabine Toplantısı sonrası emekliye ek zam ve kök zammı zammı için iyileştirme rakamlarını açıklıyor. Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan SSK, Bağ-Kur emekli zammı ile memur emeklisi arasında toplu sözleşme kaynaklı oluşan yüzde 11,68'lik zam farkı için çalışma yaptı.

2024'ün ilk kabine toplantısı sona erdi

Yaklaşık 1 aylık aradan sonra Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında emekliye ek zam ve SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ana gündemiyle toplandı. Kabine Toplantısı'nın bugün saat 14:30'da başladı ve 18:15'te sona erdi.

Emekli zammı düzenlemeleri için Bakan Vedat Işıkhan teknik, Bakan Mehmet Şimşek de bütçe çalışmasını gerçekleştirdi. Kabine'de yaklaşık 16 milyon vatandaşı ilgilendiren emekliye refah payı düzenlemesi için 2 Bakan sunum yaptı. Rakamlar konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulunuyor:

Türkiye büyüdükçe ortaya çıkan katma değerden milletimizin herkesimi faydalanması için çaba gösteriyoruz. Çalışan çalışamayan tüm emeklilere 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi yaptık.

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 37,57'lik zammına ilave yüzde 5 ek zam yapıyoruz.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.