SON DAKİKA
Hava Durumu

Goldman Sachs Group, ABD de resesyon

Goldman Sachs Group ekonomistleri, ABD Hazine tahvil getirilerinin son birkaç hafta içinde tarihi yüksek seviyelere çıkmasının ekonomik büyümeyi sekteye uğratacağını ve finansal riskleri artıracağını, ancak bankanın hala bir resesyon beklemediğini ifade ettiler

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 16:33
Kaynak: Ekometre
Goldman Sachs Group, ABD de resesyon

Goldman ekonomistleri David Mericle ve Ronnie Walker yayınladıkları yatırımcı notunda, "Yükselen faizlerin yol açtığı finansal koşullardaki daha fazla sıkılaşmanın ana anlamı, GSYH büyümesi üzerindeki sürüklenmenin daha uzun süreceği" dedi.

Goldman ekonomistleri yükselen faizlerin önümüzdeki yıl ABD gayri safi yurtiçi hasılasına yaklaşık yüzde 0,5 puanlık bir darbe vuracağını tahmin ediyor.

Ekonomistler, "Bu anlamlı ancak geçen yıl finansal koşulların sıkılaşmasından kaynaklanan etkiden daha az ve resesyon tehdidi için çok küçük" ifadelerini kullandılar.

Yüksek faiz rejimine geçişin bir dizi risk barındırdığına işaret eden Goldman Sachs ekonomistleri, "Bu riskler, aniden ve agresif bir şekilde ya da eş zamanlı olarak ortaya çıkmadıkları sürece, muhtemelen tek başlarına bir resesyonu tetikleyecek kadar büyük olmayacaklar. Olumsuz senaryolar gerçekleşse bile, Fed'in faiz indirimleri etkinin çoğunu telafi edecektir" değerlendirmesini yaptılar.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.