SON DAKİKA
Hava Durumu

Marsifed’den dijital dönüşüm toplantısı

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Siemens Türkiye ana paydaşlığında Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) ile Eskişehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm Merkezi toplantısı, Anadolu iş dünyasını bir araya getirdi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 18:55
Kaynak: Ekometre
Marsifed’den dijital dönüşüm toplantısı

Anadolu’daki KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine rehberlik eden Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi 6. yılında “İş Süreçlerinde Yapay Zeka Entegrasyonu” teması ile Eskişehir’de yapıldı. Eskişehir Tasigo Otel’de düzenlenen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz, MARSİFED Yönetim Kurulu Üyeleri, ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ile Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden gelen KOBİ’lerin temsilcileri katıldı.

“Ülkemizin için büyük fırsat”

Toplantının açılışında konuşan MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, TÜRKONFED ve Siemens Türkiye ana paydaşlığında düzenlenen etkinliğe ESİAD ile birlikte ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “TÜRKONFED olarak düzenlediğimiz bu ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’ etkinliklerini şirketlerimiz için kaçırılmaması gereken önemli fırsat olarak görüyorum.  Elde edilecek bilgiler şirketlerin geleceğine yön verebilmek adına oldukça değerli” dedi

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, şirketlerin ve ülkenin geleceği için dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Hayatının 40 yılını bilişim sektöründe geçirmiş bir İş İnsanı olarak ‘Dijital dönüşüm için artık hiç vaktimiz yok’ diyebilirim. Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedef olan muasır medeniyetler düzeyine erişmiş bir Türkiye için; şirketlerimizin dijital dönüşümlerini başarmalı ve toplumun dijital yetkinlik düzeyini en üst seviyeye çıkarmalıyız” diye konuştu.

MARSİFED Başkanı Osman Akın, toplantının düzenlenmesinde katkılarından dolayı TÜRKONFED Dijital Dönüşüm Komisyon Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer'e ve komisyondaki üyelere, toplantıya ev sahipliği yapan ESİAD Başkanı ve aynı zamanda MARSİFED Başkan Yardımcısı Kenan Işık'a, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez'e, TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batu ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

“Teknolojik devrimi gerçekleştirmek zorundayız”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise iş dünyasında dijitalleşme ve yapay zekanın önemine değinerek, KOBİ’lerin iş gücü verimliliğinde potansiyellerini artırmak hedefini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Başkan Süleyman Sönmez, teknolojik devrime hazır olduklarını vurgulayarak, “KOBİ’lerimiz acilen teknolojiyi tüm iş hayatlarında kullanması gerekiyor. Ülkemizin geleceği yüksek teknoloji ihracatından geçiyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için bu devrimi gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

Günümüzde yaşanan teknolojik iş gücü politikalarını daha iyi duruma getirmek adına dijital dönüşüm sistemini etkili şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Süleyman Sönmez, “Özellikle Güney Kore ve Vietnam’ın yüksek teknoloji liginde oluşturdukları mucizenin temelini eğitim oluşturuyor. Nitelikli insan kaynağı kapasitemizi geliştirmek için özgürlükçü, yenilikçi ve teknolojiyle bütünleşik eğitim sistemi reformuna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Başkan Süleyman Sönmez son olarak programın ev sahipliğini yapan MARSİFED ve ESİAD’a, katkılarından dolayı da Siemens Türkiye’ye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

“Anadolu iş dünyası hazır”

ESİAD Başkanı Kenan Işık da MARSİFED ile birlikte, Bölgesel ve sektörel iş dünyası örgütlerinin çatı kuruluşu olan TÜRKONFED ve SIEMENS iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’ projesine Eskişehir olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. KOBİ’lerin dijital dönüşüm bileşenleri, gereklilikleri ve faydaları konusunda farkındalıklarının arttırılması için hayata geçirilen bu projenin önemine değinen Başkan Kenan Işık, “Kapsamı ve hedefi, özellikle içinde bulunduğumuz dönemin ihtiyaçları dikkate alındığında KOBİ’lerimiz için çok daha anlamlı hale gelmiştir” dedi.

TÜRKONFED olarak yeni dönemde ortaya konulan, “Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm” temasının önemine değinen ESİAD Başkanı Kenan Işık, “3D, yani Üçüz Dönüşüm olarak tanımlanan stratejik hedefler için zihinsel bir değişimin zorunlu olduğu ve ülke olarak en büyük potansiyelimizin de Anadolu’da yatıyor olduğu her ortamda ısrarla vurgulanıyor. Bu amaç ve hedeflerin bir parçası olarak sizleri Anadolu’nun yıldızı olarak tanımlanan Eskişehir’imizde ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Dijital dönüşüm ve yapay zeka paneli

Programın ikinci bölümünde ise Siemens Türkiye Dijital Dönüşüm Projeleri Ülke Yöneticisi Yener Kaan Tunçbilek, KOBİ’ler tarafından uygulanacak programın tanıtımını gerçekleştirdi. Programın panel kısmında da Bigumigu eş kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun moderatörlüğünde “İş Süreçlerinde Yapay Zeka Entegrasyonu” teması işlendi. Panele Vodafone Türkiye Kurumsal İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslıhan Güreşçier ile Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis katıldı.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.