SON DAKİKA
Hava Durumu

Nalbantoğlu Demir iflasın eşiğinde

Türkiye'nin dünyaya en çok ihraç yaptığı demir çelik sektöründe köklü firmalardan biri yaşanan mali darboğaza daha fazla dayanamadı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 05:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 05:42
Kaynak: Ekometre
Nalbantoğlu Demir iflasın eşiğinde

Antalya'da 90 yıldır faaliyet gösteren ve sektörün devleri arasında yer alan Nalbantoğlu Demir Sac ve İnşaat AŞ, içine düştüğü ekonomik darboğazdan kurtulamadı. Mahkeme, şirket hakkında verilen tedbir kararlarını kaldırdı, iflas süreci hızlanmış oldu.

Mahkeme konkordato talebini geri çevirdi

Halk TV'de yer alan habere göre Nalbantoğlu Demir Sac A.Ş., bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamayınca mahkemeye başvurdu. Şirket adına Antalya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, hacizlere karşı korunma talep edildi.

Mahkeme, başvuru üzerine şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet vermişti. Tedbir kararı ile birlikte şirket, olası hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Ancak mahkeme 14 Haziran’da yeni bir karar verdi. Şirketin konkordato talebi geri çevrilirken, verilen tüm tedbir kararları ise kaldırıldı. Bu kararla birlikte, şirkete yönelik iflas süreci de hızlandı.

Antalyalı Nalbantoğlu’na ait şirketin yıllık 900 bin ton yassı çelik üretme kapasitesi bulunuyor. Şirket, köklü geçmişinde dünyanın birçok ülkesine ihracat yaparken, ABD ve Avrupa ülkeleri ile milyonlarca dolarlık ticaretler gerçekleştirmişti.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.