SON DAKİKA
Hava Durumu

Osman Yıldız: Fabrika inşaatı, birçok sektöre hizmet edecek şekilde yapılmalı

Oytaş Yıldız İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldız, “Bursa’da Sanayi Yapılarının İmalat Süreci ve Sonrası” konusunda MÜSİAD üyeleriyle tecrübelerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2022 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 15:01
Kaynak: İHA
Osman Yıldız: Fabrika inşaatı, birçok sektöre hizmet edecek şekilde yapılmalı

 

İnşaat sektörüne konut kooperatifi inşaatlarıyla başladığını ifade eden Yıldız, 1994 yılından bu yana da sanayi tesisi inşaatları yaptıklarını dile getirdi.

Yıldız, sanayicilerin genellikle arsayı aldıktan sonra kendileriyle temas ettiklerini ancak arsayı almadan önce gelmelerinin çok daha iyi olacağını çünkü kendilerini yapılacak tesise uygun olan doğru arazilere yönlendirebileceklerini kaydetti.

 

Fabrika tek katlı olmalı

 

Yıldız şöyle devam etti: “Fabrika inşaatı, birçok sektöre hizmet edecek şekilde yapılmalı. 20-25 yıl önce yapılmış tüm fabrikalar bugün arsa fiyatına el değiştirdiler. Fabrika tek katlı olmalı. Zeminin sağlamlığı da çok önemli. En fazla 2 kattan oluşmalı o da eğer tekstil sektöründe faaliyet gösterecekse. Otomotiv ya da makine üretimi yapan tesisler tek katlı olmalı. Tek katlı fabrikalar her zaman avantajlıdır. İleriye dönük daha kullanışlıdır.”

 

Yeni finansman modelleri 

 

Son dönemdeki çalışma yöntemlerini özellikle de yeni finansman modellerini de üyelere anlatan Yıldız, “Biz 2021 yılında aldığımız işleri 2 şekilde finanse ettik. Birincisi müşterimizin tüm ürünlerinin satışı ihracat üzerine ise döviz vadeli ödeme aldık. İkincisi de iç piyasaya iş yapan müşterilerimize maliyet+kâr modeliyle çalıştık. Elbette bu model tamamen güven esasına dayalı bir model. Hem işi yaptıranın hem de işi yapanın birbirine güvenmesi lazım. Ve bu model son derece hakkaniyetli bir model. Şu anda da devam eden 7-8 sanayi tesisi inşaatımız var” diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.