SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin: Rusya nın GSYH ı bu yıl yüzde 3,5 büyüyecek

Putin, Rusya'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) bu yıl %3,5 büyüyeceğini ve ekonominin 2022'deki %2,1'lik daralmadan toparlanacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:41
Kaynak: Ekometre
Putin: Rusya nın GSYH ı bu yıl yüzde 3,5 büyüyecek

Putin, Rus ekonomisinin ve devlet maliyesinin sağlığını övdü ve Batı'nın yaptırımlarını anlamlı bir darbe indiremeyen bir saldırı olarak nitelendirdi.

Rusya'nın ihracat odaklı ekonomisi, Batı'nın 2022 başlarında Ukrayna'ya asker göndermesinin ardından Rusya'yı kapsamlı yaptırımlarla cezalandırmaya ve izole etmeye çalıştığında Moskova'nın ya da düşmanlarının beklediğinden daha dirençli olduğunu kanıtladı.

Moskova'da düzenlenen "Russia Calling" iş forumunda konuşan Putin, "Bugün GSYİH, Batı'nın yaptırım saldırısı öncesine kıyasla daha yüksek. Bu yıl için GSYH'nin en az %3,5 oranında artması bekleniyor" dedi.

Putin, "Batı finans sistemi açıkça teknolojik olarak eskimiş hale geliyor. Çok uzun zamandır defne üzerinde dinleniyor, tekellere ve ayrıcalıklara alıştı, gerçek alternatiflerin yokluğuna, hiçbir şeyi değiştirmeme alışkanlığına, arkaik hale geldi" diye konuştu

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.