SON DAKİKA
Hava Durumu

Yatırımcıların gözü ABD verilerinde

Faiz indirimleri, hisse senetleri için iyi haber olsa da, Fed’in bunu bir yavaşlama endişesiyle yapıyor olma ihtimali aşağı yönlü bir baskı yaratıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 09:45
Kaynak: Ekometre
Yatırımcıların gözü ABD verilerinde

Wall Street endeksleri salı günü, 5 Ağustos’taki piyasa çöküşünden bu yana en kötü günü geride bıraktı. S&P 500 yüzde 2, Nasdaq 100 yüzde 3 kayıpla günü tamamladı. Cuma günü açıklanacak kritik tarım dışı istihdam rakamları öncesinde dün açıklanan imalat PMI verilerinin zayıf bir görünüm çizmesi düşüşlerde etkili oldu.

BMO Capital Markets’tan Ian Lyngen ve Vail Hartman’a göre ABD’de artan işsizliğe ilişkin endişeler, cuma günkü veriler açıklanana kadar piyasaları diken üstünde tutacak. Ritholtz Wealth Management’tan Callie Cox ise eylül aylarının Wall Street endeksleri için istatistiksel olarak satıcılı geçtiğine işaret edip dalgalı bir ay olabileceğini öngörse de bunun “satın alınabilir bir dip” yaratabileceğini söyledi.

Cox, “Burada iyimser olmak için birçok neden var” yorumunu yaptı ve bu beklentisine gerekçe olarak karlılık beklentilerini, Fed’in beklenen gevşeme döngüsünü ve yatırımcıların “hisse senetlerine geri dönebilecek” büyük bir nakit yığınının üzerinde oturuyor olmalarını gösterdi.

Mizuho Bank’ın ekonomi ve strateji müdürü Vishnu Varathan da “Wall Street’teki sert satış, eylül ayının risk iştahını dalgalandırma konusunda kötü bir üne sahip olduğunu hatırlattı” dedi ve durumun ABD’deki resesyon riskleri ve yen carry trade’inin çözülmesiyle daha da kötüleşebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.