SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump kripto sektörüne vaatler yağdırdı

Bitcoin Konferansına katılan ABD Başkan Adayı Donald Trump, Bitcoin merkezli olmak üzere kripto sektörüne yönelik coşkulu bir konuşma yaptı

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 10:23
Kaynak: Ekometre
Trump kripto sektörüne vaatler yağdırdı

Bitcoin, hafta sonunda Trump’ın kripto yanlısı konuşmasının ve Fed’in faiz indirimine yönelik güçlü sinyaller verileceğine yönelik beklentinin fiyatlanmasıyla haftaya yükselişle başladı. En büyük kripto para, hafta sonu kısmen yatay kalsa da açılışta %2’nin üzerinde değer kazanarak 69.880 dolara kadar yükseldi ve son 6 haftanın en yüksek değerine ulaştı.

Trump’ın konuşması Bitcoin’i tetikledi

Başkan adayı Trump, hafta sonu düzenlenen konferansta, Kasım ayındaki seçimleri kazanması durumunda ABD'yi “gezegenin kripto başkenti ve Bitcoin süper gücü” haline getireceğini söyledi. Trump, ayrıca ABD Hükümetinin elinde bulunan Bitcoin’leri satmama sözü verdi ve ayrıca bu kripto varlıkları stratejik rezerv olarak kullanması talimatı vereceğini söyledi. ABD hükümeti, elinde en çok kripto varlık tutan devlet olarak kripto sektörünü tedirgin eden bir konumda bulunuyor. Trump’ın milyarca dolar değerindeki Bitcoin’leri satmama vaadi ise bu baskıyı azaltan bir durum olarak son derece olumlu algılandı.

ABD Başkan Adayı, konuşmasında göreve gelir gelmez SEC Başkanı Gary Gensler’in görevine son vereceğine dair bir açıklamada da bulundu. Gensler, yıllardır kripto varlıkların menkul kıymet olarak değerlendirilmesini savunurken sektörü ciddi şekilde baskı altına aldı.

Fed’in faiz indirim sinyali vermesi bekleniyor

Bu hafta FOMC toplantısının sonuçları takip edilecek. Fed’in bu ay faizleri sabit tutması beklense de Powell’ın yapacağı konuşmada Eylül ayında faiz indirimlerine dair ipuçları vermesi bekleniyor. Bu beklenti ise Bitcoin’i katalize eden gelişmelerden biri olarak kabul ediliyor.

Sonuç olarak Bitcoin, haftanın ilk saatlerinde 70.000 dolara doğru hacimli bir yükseliş gerçekleştirirken Mart ayında ETF’lerin desteğiyle ulaşılan 73.777 dolardaki rekor seviyesinden %6 civarında uzakta bulunuyor.

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.