SON DAKİKA
Hava Durumu

#Sosyal Medya

Ekometre - Sosyal Medya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sosyal Medya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TikTok da kapatılacak mı? Haber

TikTok da kapatılacak mı?

Yayman, yaptığı açıklamada, TikTok'un Türkiye'deki varlığının önemli bir ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti. Instagram'a erişimin engellenmesinin ardından, iktidarın gündeminde şimdi de TikTok bulunuyor. "Milletimiz, Tiktok'un kapatılmasını istiyor" Cumhuriyet'in haberine göre Yayman, komisyonun TikTok'un kapatılması ya da erişim engeli getirilmesi konusunda herhangi bir tavır almadığını, bu kararın Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) yetkisinde olduğunu söyledi. Ancak Yayman, sokakta kendisiyle konuşan vatandaşların bu konuda yoğun isteklerde bulunduğunu aktararak, "Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını istiyor." dedi. "TikTok şeytanın avukatlığını yapıyor" TikTok kullanmadığını ifade eden Yayman, sokakta karşılaştığı insanların kendisinden TikTok'u kapatmasını talep ettiğini belirtti. Yayman, TikTok'un topluma zarar verdiğini ve büyük bir nefret objesi haline dönüştüğünü ifade ederek, "TikTok maalesef şeytanın avukatlığını yapıyor." diye konuştu. Yayman, TikTok'ta yapılan paylaşım ve içeriklerin toplumun değerlerinden uzaklaştığını ve bunları kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı. "Evrensel değerlerden kopuş" Hüseyin Yayman, TikTok'ta yer alan birçok paylaşımın gerçeklikten kopuk ve tuhaf olduğunu ifade ederek, bu tür içerikleri onaylamanın mümkün olmadığını belirtti. Kendisine göre TikTok, evrensel değerlerden ve yerli, milli değerlerden ciddi bir kopuşa neden oluyor. Yayman, TikTok'un Türkiye temsilcilerine çağrıda bulunarak, platformun topluluk kurallarına ve Türkiye'nin ahlaki değerlerine uygun bir yayın politikası benimsemesi gerektiğini söyledi. Milletin ve sosyal çevrenin TikTok'un kapatılması yönünde ciddi talepleri olduğunu vurgulayan Yayman, bu taleplere karşı siyaset yapmanın önemine değindi. Yayman, "Bu paylaşımları asla onaylamıyorum ve muhakkak TikTok'un topluluk kuralları başta olmak üzere Türkiye'nin moral değerlerine, ahlak değerlerine, geleneklerine uygun bir yayın politikası içerisinde olmasını bekliyorum." dedi. Yayman'ın bu açıklamaları, sosyal medya platformları ve dijital medya düzenlemeleri konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi görünüyor.

Sosyal medya hesabınızı kaptırmayın Haber

Sosyal medya hesabınızı kaptırmayın

Dijital ortamlarda yasal olmayan yolları kullanarak para kazanan siber suçlular da gelişmeleri yakından izliyorlar. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban yaşanan yoğun dijitalleşmenin siber suçlular tarafından da takip edildiğini belirterek kullanıcılara güvenli internet kullanımına yönelik  önerilerde bulundu.    Kolay yoldan para kazanabilmek için uygun zamanı ve ortamları takip eden siber suçluların bir hedefi de sosyal medya. Siber dolandırıcılar, kullanıcılar için bir eğlence ve sosyalleşme aracı olan sosyal medya platformlarında geliştirdikleri yöntemler ile istediklerini elde etmeye çalışıyorlar. Sosyal mühendislik uygulamalarından faydalanıyorlar. Farklı parçalardaki bilgileri bir araya getirerek anlamlı bir bütün oluşturuyorlar. Topladıkları bilgileri kendi amaçları için kullanabiliyorlar. Sizin adınıza yeni bir hesap açabildikleri gibi var olan hesabınızı kullanarak yeni tuzaklar kurabiliyorlar.    Hesabınızın ele geçmemesi için neler yapmalısınız ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, sosyal medya hesapları kullanılırken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde özetledi: Bilmediğiniz uygulamalara ve sitelere sosyal medya hesaplarınız ile oturum açmayın.Uygulamalara sosyal medya hesabınız ile giriş yapmamaya özen gösterin. Her ne kadar yeni bir hesap oluşturmak zorunda kalmamak kulağa güzel gelse de bu yöntem ile giriş yapacağınız uygulamalar konusunda çok dikkatli olun. Mutlaka güçlü zor tahmin edilebilir ve her sosyal medya hesabınız için farklı parolalar kullanın. Tüm hesaplarınızın parolalarını hatırlayabilecek güvenilir bir parola yöneticisi kullanmaya başlayın. İnternete bağlandığınız her cihazınızda mutlaka çok katmanlı koruma sağlayan bir dijital güvenlik yazılımı kullanın. Tanımadığınız ve güvenliğinden emin olmadığınız Wi-Fi ağlarından internete bağlanmayın. Bir otelin veya restoranın Wi-Fi ağında yapacağınız her iletişimin başkaları tarafından izlenebilir ve değiştirilebilir olduğunu unutmayın.  İki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini mutlaka aktifleştirin. Özellikle android telefon kullanıcıları için sms ile ikinci kimlik doğrulama önlemi saldırganlar tarafından atlatılabiliyor. Bu nedenle sms yerine 2FA uygulamalarını tercih edin.

Sosyal medyada fahiş yemeğe boykot hareketi çığ gibi büyüyor Haber

Sosyal medyada fahiş yemeğe boykot hareketi çığ gibi büyüyor

Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan pahalılık durumu, restoranlara da yansıdı. İşletmelerde, menülerdeki fiyatlar günden güne arttı. Ancak tüketici, bazı fiyat artışlarını istismar olarak yorumladı. Tepkisini göstermek isteyen sosyal medya kullanıcıları, #fahişyemeğeboykot hashtagiyle kampanya başlattı. Kampanya çığ gibi büyüdü. MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, X platformundan başlayan kampanyaya Instagram, Facebook, EkşiSözlük, Youtube, Dailymotion gibi birçok platformdan katılım sağladı ve 200 bini aşkın paylaşım yaptı. En fazla X’te paylaşıldı Kampanyaya dönük paylaşımlar en fazla X platformundan yapıldı. Trend Topic listesine de giren #fahişyemeğeBOYKOT hashtagi 116.500 paylaşımda yer buldu. X’te en fazla etkileşim alan ilk 3 post, sırayla; @iriscibre, @Ardallah__, @Armagan_caglaya adlı kullanıcılar tarafından paylaşıldı. Paylaşımlarda; kampanyaya destek olan kullanıcıların yanı sıra, bu pahalılığın nedenine değinenler, mekanlardaki fiyatlardan örnekler verenler ve kampanyanın sonucunu merak eden sosyal medya kullanıcıları oldu. En fazla etkileşime ulaşan post, 210.600 takipçili @iriscibre adlı profilden paylaşıldı. Posta aşağıdaki içeriğin yanı sıra, kampanya kapsamında paylaşılması istenen görsel eklendi. Post, 41.400 etkileşime ulaştı ve 3 milyon 4 yüz kez görüntülendi. “Çoğunluk kararı ile 20-21 Nisan Cumartesi Pazar Cafe ve Restaurantlara gitmiyoruz Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz #fahişyemeğeBOYKOT ps. Lütfen bu görseli bolca kullanalım”  Görsel paylaşımı önemsendi  Kampanyaya dahil edilen ve postlara eklenmesi istenen boykot görseli, sosyal medya kullanıcıları tarafından önemsendi. DigiLUP Fotoğraf Tarama teknolojisiyle ulaşılan sonuçlara göre, boykot paylaşımlarının 43 bin 2 yüz adedine, çağrıda belirtildiği gibi, boykot görseli de eklendi. Boykot görselinde; “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot. Siz de katılın. BOYKOT. 20-21 Nisan’da Cafe ve Restaurant’lara gitmiyoruz. #fahişyemeğeBOYKOT” yazdı. Boykot devam ediyor  Hafta sonunu kapsayan boykot ile ilgili sosyal medya paylaşımları devam ediyor. Öne çıkan paylaşımlarda; restoranlarda yemek yiyen insanların, yedikleri yemek ve fiyatlarına dair yorumları yer alıyor.

Threads, 100 milyon kullanıcıya ulaştı Haber

Threads, 100 milyon kullanıcıya ulaştı

Threads, 5 günden kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Open AI'ın Chat GPT uygulaması tarafından kırılan rekorun yeni sahibi Threads oldu. BBC’nin haberine göre, 5 Temmuz’da 100 ülkede App Store ve Google Play Store üzerinden kullanıma sunulmaya başlanan Threads, kısa süre içinde rekor seviyede kullanıcıya ulaştı. Uygulama, Avrupa Birliği'nin (AB) veri gizliliği mevzuatı nedeniyle Birlik ülkelerinde henüz kullanıma açılmadı. Threads, çarşamba günü kullanıma açılmıştı Meta, Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'i 5 Temmuz'da kullanıma sunmuştu. Meta, arayüzü Twitter ile benzerlik gösteren Threads ile ilgili yaptığı açıklamada, Threads'in metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğunu bildirmişti. Yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu belirtilen açıklamada, bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği kaydedilmişti. Twitter, Threads nedeniyle Meta'yı dava etmekle tehdit etmişti Threads kullanıma açılmasının ardından yoğun ilgi görürken Twitter, Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu. Twitter'in avukatı Alex Spiro, Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişe duyulduğunu belirtmişti. Meta'nın geçen yıl eski Twitter çalışanlarını işe aldığına işaret eden Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları birkaç ay içinde Meta'nın "taklit" Threads uygulamasını geliştirmeleri için görevlendirdiğini iddia etmişti. Twitter'ın sahibi Elon Musk da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Rekabet güzel, hile değil." değerlendirmesinde bulunmuştu. Meta'nın İletişim Direktörü Andy Stone ise Twitter'ın avukatının mektubuna yanıt olarak Threads'in mühendislik ekibindeki hiç kimsenin eski bir Twitter çalışanı olmadığını belirtmişti.

Yeni bir sosyal medya platformu daha geliyor Haber

Yeni bir sosyal medya platformu daha geliyor

Uygulamanın ara yüzüne ait görsellerde yeni platformun Twitter'a benzerliği dikkati çekerken, Meta, Threads'in "metin tabanlı sohbet uygulaması" olacağını açıkladı. App Store üzerinden indirilecek Threads, konum bilgisi, satın alınan ürünler ve internet geçmişi gibi pek çok veriye erişebilecek. THREADS TWITTER'a gerçek rakip olabilir Öte yandan, Threads, Twitter'a rakip olarak çıkan ilk uygulama değil. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sahibi olduğu "Truth Social"ın yanı sıra "Mastadon" ve "Bluesky" uygulamaları Twitter'a rakip çıkmıştı. Başka şirketlerden gördüğü fikirleri sahibi olduğu sosyal medya platformlarına başarılı şekilde uygulamasıyla bilinen Meta'nın Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in, sahip olduğu maddi kaynaklar ile Twitter'a gerçek rakip olması bekleniyor. Instagram ile entegre çalışacak Threads ile yüz milyonlarca hesaba ulaşmayı hedefleyen Zuckerberg, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra verdiği çeşitli kararlar nedeniyle platformu kullanmayı bırakanları da yeni uygulamaya çekebilmeyi umuyor. TWITTER'da içerik görüntüleme sınırı Musk, 2 Temmuz'da yaptığı paylaşımla platformdaki manipülasyonu belirleyebilmek için kullanıcılara geçici olarak içerik görüntüleme limiti getirildiğini duyurmuştu. Doğrulanmış hesapların günde 8 bin, doğrulanmamış hesapların 800 içerik görüntüleyebileceğini bildiren Musk, yeni doğrulanmamış hesapların ise günde 400 gönderi okuyabileceğini ifade etmişti. Geçen yıl "ücretli doğrulama hizmeti" başlatan Twitter, son olarak popüler yönetim araçlarından Tweetdeck'in 30 gün içinde paralı hale geleceği açıkladı. ZUCKERBERG MUSK'ın kafes dövüşü teklifini kabul etmişti Threads'in açılma duyurusunun, Musk'ın, Zuckerberg'e "kafes dövüşü" teklifinden sonra gelmesi dikkati çekti. Musk, Zuckerberg'e "Threads" adı verilen "Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı" yönündeki haberlerin ardından dövüş için meydan okumuş, Zuckerberg de 22 Haziran'da yaptığı sosyal medyadaki paylaşımında, "kafes dövüşü" teklifini kabul ettiğini duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.