SON DAKİKA
Hava Durumu

İnşaat sektörünün dijital dönüşüm öncüsü Yapısoft büyüyor.

İnşaat, konut ve gayrimenkul şirketlerinin, tüm satış süreçlerini yönetip, müşteri ve finansal kayıtlarını takip edebilecekleri SaaS modeli ile çalışan bir yazılım ürünü olan Yapısoft paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 19:27
Kaynak: İHA
İnşaat sektörünün dijital dönüşüm öncüsü Yapısoft büyüyor.

Yapısoft, Fonbulucu üzerinden başlatılan yatırım turunda şirket, paylarının %17’sini yatırımcılara arz ederek 1.600.000 TL - 1.900.000 TL aralığında fona ulaşmayı hedefliyor.

 

Türkiye’de hizmet verdiği alanda ilk SaaS (Software as a Service) projesi olma özelliği taşıyan Yapısoft, inşaat sektörünün dijital dönüşüm öncüsü olarak ulusal ve uluslararası alanda daha fazla şirkete hizmet vererek marka değerini arttırmak istiyor.

 

Yatırım turunun ilk 24 saati içinde yatırımcılarından 1 milyon TL üzerinde fon topladı.

 

Yapısoft, 22 Temmuz 2022’ye kadar sürdüreceği turda yatırımcılara şirket paylarının %17’sini arz ederek 1.600.000 TL - 1.900.000 TL aralığında fona ulaşmayı hedefliyor. Girişim şirketi, 23 Mayıs 2022’de başlayan turun ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay hisse taahhüt ediyor. Ayrıca girişim, fonbulucu platformunda başlayan yatırım turunun ilk 24 saati içinde yatırımcılarından 1 milyon TL üzerinde fon topladı.

 

 

“Yapısoftu inşaat sektörünün dijital çatısı olarak nitelendiriyoruz.”

 

Yapısoft CEO’su Ceyhun Sezer Coşkun; “İlk hedefimiz SaaS modeli ile çalışan Satış ve Satış Sonrası yazılımının ulusal pazarlama faaliyetinin gerçekleştirip marka bilinirliğini arttırmaktır. İlerleyen süreçte keşif, şantiye yönetimi ve satış alanına odaklanan üç yazılım ürününü bu çatı altında toplamayı planlıyoruz.

Bu sayede inşaat sektöründe faaliyet gösteren, hizmet alanı; konut / ticari alan üretimi, satışı ve şantiye operasyonları olan şirketlere tek çatı altında uçtan uca çözümler sağlamış olacağız.” dedi

 

Yapısoft CTO’su Muhammed SAĞIR; AR-GE faaliyetleri dahilinde İş Zekası (BI) üzerine çalışmalar yaparak hem mevcut ürünlerin verimliliğini arttırmayı hem de yeni ürün modellerini Yapısoft çatısı altında kullanıma sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Paya Dayalı Kitle Fonlama Sistemi : fonbulucu

 

fonbulucu.com platformları, Anadolu’nun kadim geleneği imeceyi online platformlarda yeniden canlandırarak, Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak amacıyla 2016 yılında kuruldu. İlk olarak Ödül ve Bağış Temelli kitle fonlama modeliyle fikir, proje ve buluş sahiplerini, girişimlere finansal destek sağlayanlarla bir araya getirerek kısa sürede 25 bin kayıtlı üyeye ulaştı. fonbulucu.com, kurulduğu günden bugüne kadar 212 Milyon TL’yi aşan fonlama talebi alarak girişimci ve yatırımcılara 360 derece fayda sağlayan yenilikçi bir finansman ve yatırımcılık sistemi oluşturdu.

 

Kitle Fonlama Sisteminin ülkemizde regüle edildiği 2019 Ekim ayında çalışmalarını yoğunlaştırarak mevzuata uygun ülkemizin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama şirketinin ticaret sicilde tescilini gerçekleştirildi. 14 Ağustos 2020 tarihinde tüm gerekleri yerine getirerek Sermaye Piyasası Kurulu’ndan faaliyet izni almak için başvurdu. 8 Nisan 2021 tarihinde de SPK tarafından yetkilendirildi. Türkiye’de Paya Dayalı Kitle Fonlamasını hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu, yatırımcı bariyerini 1 TL’ye düşürdüğü iş modeliyle Türkiye yatırımcı ekosistemine de yeni bir boyut kazandırmıştır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.