SON DAKİKA
Hava Durumu

 Bitcoin, Türk lirası bazında rekor seviyeyi gördü

Bitcoin, son iki haftada oldukça hızlı bir yükseliş sergilemişti, bu hafta da aynı hızla talep görmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 14:08
Kaynak: Ekometre
 Bitcoin, Türk lirası bazında rekor seviyeyi gördü

En büyük kripto para, dünkü işlemlerde %2’nin üzerinde bir değer artışı daha görürken 1 milyon TL değerine ulaştı. Bu değer Bitcoin'in Türk lirası bazında yeni rekor seviyesi olarak kaydedildi.

Geçen hafta da 1 milyon TL değerini test eden Bitcoin, ardından gelen kısmi kâr satışlarıyla haftayı bu psikolojik fiyat seviyesinin altında kapattı. Ancak dün Fed’in faizleri sabit bırakmasının ardından Powell’ın konuşması kripto yatırımcıları tarafından olumlu fiyatlandı ve Bitcoin, 24 Ekim tarihinden bu yana son 17 ayın en yüksek değerindeki yatay konumunu bir kez daha yukarı yönlü olarak bozdu. 

Bitcoin, dolar bazında da günün ilk saatlerinde 36.000 dolar sınırına kadar yükseldi. Kripto para, bugün 2023 yılının en yüksek değerine ulaştıktan sonra sabah saatlerinde 35.300 dolara doğru hafif bir gerileme gördü. Bitcoin, Ekim ayının ikinci yarısından bu yana sert düşüş hareketlerinin görüldüğü Mayıs 2022 dönemindeki fiyat bölgesinde hareket ediyor. 

Spot Bitcoin ETF’nin onayının yaklaştığına yönelik beklentilerle talep görmeye başlayan kripto para, son olarak Fed’in iki ay üst üste faizleri sabit bırakmasının ardından faiz artırım sürecinin sona erdiğine yönelik artan spekülasyonlarla birlikte trendini korumaya devam ediyor. 

Bazı önemli teknik göstergeler ve piyasa uzmanlarının yorumları ise kripto para piyasasının mevcut koşullara göre boğa piyasasının ilk aşamasında olabileceği sinyalini veriyor.

Altcoin piyasasında da hızlı yükselişler görülüyor

Kripto piyasasının geri kalanında da önemli yükselişle söz konusu. İlk 20 kripto para arasında Solana, ayrışmaya devam ederken son 24 saatte oranında yükseldi ve kritik 40 dolar eşiğini aşarak 43 dolardan işlem görmeye başladı. Dünden bu yana dikkat çeken yükselişler arasında %6’nın üzerinde değer artışı kaydeden AVAX, ADA, DOT ve MATIC var. 

En büyük 100 kripto para arasında ise 11 altcoin son 24 saatte ’un üzerinde yükseldi. Yükselişte sessiz kalan ve kısmi düşüş gören altcoin’ler ise XMR, RUNE ve THETA oldu. 

Son 24 saatlik ortalama işlem hacminde de %50’yi bulan yükseliş görülürken ortalama hacim, 60 milyar dolara çıktı. Toplam kripto para piyasa değeri ise %2,6 yükselişle 1,31 trilyon dolara ulaştı. 

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.