SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclis’te iş dünyası olacak mı?

Denizli, Mersin ve Gaziantepli iş insanları ilk sıralarda, Bursa, İzmir ve Kayserililer ise alt sıralarda yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://ekometre.com/
Meclis’te iş dünyası olacak mı?

Partiler,14 Mayıs genel seçimlerinde Anadolu iş dünyasından beklenenden daha az isme aday sıralamasında yer verdi. Sanayiciler, sorunlarını çözmek için temsilcilerinin Meclis’e girmesini istiyor ama ya önemli isimle aday adayı olmadı ya da partiler iş dünyası temsilcilerine ilgi göstermedi.

Denizli, Mersin ve Gaziantepli iş insanları ilk sıralarda, Bursa, İzmir ve Kayserililer ise alt sıralarda yarışacak.

Bursa’da iş dünyası değil avukat ve mühendisler aday


Sanayi ve ihracat kenti Bursa’da iş dünyası temsilcileri aday listelerinde yer bulamadı. 20 milletvekili çıkaracak Bursa’da adayların büyük çoğunluğunu mühendisler ve avukatlar oluşturdu. Bursa 1. Bölge’de AK Parti 2. sıra adayı olan Örnek Yemek Yönetim Kurulu Üyesi olan mevcut milletvekili Refik Özen’in yeniden seçilmesi bekleniyor ama Özen bugüne kadar iş dünyasından çok Balkan göçmeni kimliğiyle öne çıktı.

 Bursa 1. Bölge’de diğer iş insanları Hak Yıldız Tekstil sahibi Ahmet Yıldız AK Parti’den, Özel 22.Yüzyıl Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Canan Tarçın da MHP’den 6. sıra adayı oldular.

Bursa’da 2. Bölge listelerinde daha fazla iş dünyası temsilcisi yer aldı. Hat Matbaa’nın Sahibi Fevzi Zırhlıoğlu MHP adına Bursa 2. Bölge 1. sıradan, Hadim Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Salman ise AK Parti adına 2. sıradan aday gösterildi. Bursa 2. Bölge 4. Sırada ise CHP Birey okulları kurucu ortağı Erkan Dönmez’i, MHP de DGN Sofa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Doğan’ı aday gösterdi. Bursa 2. Bölge 7.sırada da AK Parti Furpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Alpaslan’ı, CHP Ender Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Ender Teke’yi, İYİ Parti de Marof Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Milli’yi aday yaptı.

Rekor Mersin’de, 16 iş insanı aday

Mersin’de yaklaşan kabine seçimleri için CHP, AKP, İyi Parti, Yeşil Sol Parti ve MHP listelerinde 16 iş insanı milletvekili olmak için ter döküyor. Mersin’de en çok iş insanını aday gösteren parti 5 kişi ile CHP olurken, CHP’yi 4 iş insanı adayıyla AKP izliyor. Yeşil Sol Parti kabine seçimlerinde 3 iş insanı aday gösterdi. İyi Parti ve MHP’de 2’şer iş insanı adayıyla seçimlerde ter dökecek.

Gaziantep'ten 7 iş insanı aday gösterildi


TBMM'de 14 milletvekili ile temsil edilen Gaziantep'te de iş insanları listelerin ilk sıralarında aday gösterildi. Toplamda 7 iş insanının yer aldığı listelerde bu isimlerden 6’sının seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Denizli’de iş insanları ön sıralarda

TBMM’de 7 milletvekili ile temsil edilecek Denizli’de siyasi partiler sıralamalarda iş dünyasının temsilcilerine ön sıralarda yer verdi

Kayseri’nin çıkartacağı 10 milletvekili arasındaki dağılımda iş insanlarının seçilecek yerlerde olmadıkları görüldü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.