SON DAKİKA
Hava Durumu

Turizmde Sürdürülebilirlik Derneği (TUSDER) kuruldu

İlk hedefi turizmde sürdürülebilir projeleri öne çıkarmak, bu projelere destek olmak ve yeni projeler üretmek olan Turizmde Sürdürülebilirlik Derneği TUSDER Başkanı Melek Çubuk, Derneğin kuruluşunun tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 18:47
Kaynak: İHA
Turizmde Sürdürülebilirlik Derneği (TUSDER) kuruldu

Melek Çubuk, TUSDER’in kuruluş amacını; doğa ve toplumu kapsayan, fayda yaratarak ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınma sağlayan markalaşma ve sürdürülebilir turizm ile ilgili farkındalık yaratacak projeler geliştirmek, uygulamak, eğitimler düzenlemek ve var olan turizm faaliyetlerini sürdürülebilirlik perspektifi içinde yeniden ele alarak, girişimlere fayda sağlamak, teşvik etmek ve yeni projeler geliştirilmesine destek olmak olarak açıkladı.

Gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında; akademisyenler, konunun uzmanları ve profesyonellerden oluşan üyelerin önerileri tartışıldı ve  TUSDER’in Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve BÜYEM işbirliği ile gerçekleştirmeyi planladığı “2. Sürdürülebilir Turizm Zirvesi” nin detayları ele alındı. Zirvenin, 2/3 Aralık  2022 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı ve ele alınacak konular detaylı olarak değerlendirildi. Sürdürülebilir Turizm konusunda uluslararası projeler hazırlama, farklı kurumlar tarafından hazırlanan projelere destek olmanın TUSDER’in hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Çubuk, ayrıca uygulanacak tüm projelerin ülkemizde turizmin sürdürülebilir hale gelmesi ve bununla birlikte toplumun yaşam kalitesinin yükseltmesi gerektiğinin üzerinde de durduklarını ve bu konuda da çalışmalar yürüteceklerini vurgulayarak, TUSDER’in 2022 yılı faaliyetleri konusunda  gerçekleştirilebilir önerilerin oluştuğunu ve bu yönde kaynak ve faaliyet planlamalarının yapıldığını ifade etti.

İlk hedefin turizmde sürdürülebilir projeleri öne çıkarmak, bu projelere destek olmak ve yeni projeler üretmek olduğunun altını özellikle çizen Başkan Melek Çubuk, 2023 yılının ilk günlerinde Genel Kurul yapılacağını belirtti.

TUSDER Turizmde Sürdürülebilir Derneği kurucu üyelerini ve geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Aynur Yavaş - Güzelce Hisar Eğitim Kültür Turizim Derneği Başkanı Ece Delen  - Destination Options Kurucu             Engin Koban – Araştırmacı turiz yazarı, Gastronomi ve Turizm Derneği  YKBı       Gülcan Tuğ -  Pazarlama İletişimi Uzmanı                           Kubilay Özben - Öğretim Görevlisi         Linda Urhan Reyhanlı - Tursab YK Üyesi & İta turizm Genel Müdürü    Melek Çubuk - Anima Mice & Event Kurucu              Doç. Dr. Nur Ündey -  İletişim ve Marka Danışmanı Dr. Sema Sertalp - Destinasyon Marka Uzmanı – Ekometre Gazetesi Genel Müdürü       Sevda Yılgaz - Bentour Reisen  İstanbul Bölge Müdürü             Sezen Tokdemir - Başardılar Turizm Müşteri İlişkileri Yöneticisi          Sinan Baran Bayar - Sürdürülebilir Turizm Uzmanı

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.