SON DAKİKA
Hava Durumu

Ev hanımlarına vergi destek paketi

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2024 11:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 11:30

Dünya, sıcaklık kaynaklı iş kayıplarını konuşurken, biz TKDK kaynaklı yeni iş fırsatlarını yada vergisel teşvikleri konuşuyoruz.

Z kuşağı, kuşaklar arası fark sebebiyle iş dünyasına adapte olamazken ve bu durum verimlilik kaybı yaratırken, aşırı sıcaklar tüm kuşakların performansını etkiliyor.

Hedefimiz Z kuşağını iş hayatına adapte ederek verim artırmaktı ancak X,Y,Z kuşakları da iklim etkisi ile iş dünyasında verimsizlik tehdidi yaratmaya başladı!

Sonuç verimsizlik, isteksizlik ve umutsuzluk olarak karşımıza çıkıyor.

Mercer araştırma sonuçlarına göre aşırı ısınmanın her yıl dünyada 675 milyar saatlik iş kaybına neden olduğu hesaplanıyor; bu da küresel gayri safi yurt içi hasılasının yaklaşık yüzde 1,7 sine tekabül ediyor.

4 trilyon dolardan fazla kayıp hesaplanırken tüm dünyada teşvikli iş modellerinin gelişmesi gerekiyor.

Ev hanımlarına vergi destek paketi

Türkiye’de ev hanımlarına vergi destek paketi var. Evden e-ticaret yapan kadınlar 1.100.000 TL ye vergi muafiyetine sahip oluyorlar. Çorap, sepet, örgü, kilim, halı, dantel, boya vs gibi birçok faaliyet, seri üretim olmaması şartıyla vergi avantajına sahip oluyor.

Bu desteğe karşı en büyük eleştiri “ama Bağkur mecbur oluyor” olarak geliyor.

İş kurmanın belli kuralları var. İşi evde kurmanın avantajı ise kira avantajı ve vergi avantajı olarak karşımıza çıkıyor. Dükkan açsa da, kişi zaten Bağkur ödeyecekti.

Vergiden muaf esnaf belgesi almak isteyenlerin 283 seri numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği ekinde yer alan dilekçe ile ikametgahlarının bulunduğu yerdeki yetkili vergi dairesine başvurmaları yeterli oluyor

İpard desteği açıklandı

Beyaz yakalının “Birgün memlekete dönsem küçük bir cafe ya da otel işletsem” dediği hayali için İpard desteği açıklandı, son başvuru 16 Ağustos 2024.

Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri Projeleri kapsamı; çiftlik turizmi, doğal ahşap ya da doğal taş malzemelerden üretilmiş konaklama tesisleri, gezi parkurları, çiftlik hayvanlarıyla vakit geçirme bölümleri gibi doğa ile iç içe aktivitelere destek açıklandı.

500.000 Euro’ya kadar (17 milyon TL ) destek tutarıyla nüfusu 20.000 in altında olan yerleşim yerlerinde konaklama restoran ve rekreasyon faaliyetlerine yönelik hizmetler için 20 oda 40 kişi / yatak kapasiteli yatırım yapmak yeterli.

Bu destek ile restoran, lokanta, pastane, kahvaltı yerleri, yemek çadırı gibi yiyecek içecek işletmeleri için de yatırım yapılabilme imkanı olduğu için birçok hayalin gerçekleşmesine yönelik bir fırsat olarak adlandırabiliriz.

Herkesin enflasyonu, hayat pahalılığını, giderleri konuştuğu ve umutsuzluğa sürüklendiği bu dönemde teşvikli fırsatları hatırlamak yeni başlangıçlar için hepimize umut olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.