SON DAKİKA
Hava Durumu

Şimşek: Vatandaşın alım gücünü artıracağız

Ekonomideki olumlu sinyalleri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon beklentilerindeki iyileşme program hedeflerimizi destekliyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 14:09
Kaynak: Ekometre
Şimşek: Vatandaşın alım gücünü artıracağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomideki olumlu sinyalleri sosyal medya hesabından değerlendirdi. Şimşek, “Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi. Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız” dedi. 

Sosyal medya hesabından ekonomideki verileri paylaşan Mehmet Şimşek, özetle şu bilgileri verdi: 

"Enflasyon beklentilerindeki iyileşme program hedeflerimizi destekliyor. Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi.

Son 3 ayda yüzde 23.5 düştü

On bir aydır azalan 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri ise sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu. Son 3 ayda 23,5 puan gerileyen yıllık enflasyonun eylülde yüzde 50’nin altına inmesi bekleniyor.

Bütçe açığı yüzde 3.1 inecek

2024 yılında yüzde 4,9 seviyesinde öngördüğümüz bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedefliyoruz. Böylece mali disiplin dezenflasyona güçlü destek sağlayacak.

Vatandaşın alım gücü artıracağız

Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz. Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız."

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.