SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA Partili Esen: Çocuk Hareketi doğuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında bazı açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 14:53
Kaynak: Ekometre
DEVA Partili Esen: Çocuk Hareketi doğuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, 23. yılını kutlayan AK Parti’nin hesap vermesi gerektiği konuları sıraladı. “Ülkenin geleceği çocuklardır” diyen Esen, ayrıca, çok büyük bir platform olacağını ifade ettiği “Çocuk Hareketi”ni ilk kez duyurdu. 

AK Parti’nin 23 yılda ülkeyi getirdiği yerin hesabını vermesi gerektiğini kaydeden Esen, “İktidar, Parlamenter sistemi yıkıp yerine getirilen bu yapboz tahtasının hesabını vermeli! Yasama, yürütme, yargının dengelerini alt üst etmenin hesabını vermeli. Bizi vekiller olarak işlevsiz, bu kutsal yasama çatısını çaresiz bırakmanın, Anayasa mahkemesine olan nobranlığın, yasa tanımazlığın hesabını vermeli! Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar diyerek yola çıkmanın ama yola çıkılan noktanın çok daha gerilerine düşmenin hesabını vermeli!” dedi. 

 

“Çocuklarla ve çocuklar için çalışan insanlarla yakıyoruz siyaset üstü bir hareketin ateşini yakıyoruz!”

“İktidar bu hesapları vermek yerine hala kibir siyaseti yaparken biz öyle çok, öyle hevesle çalışıyoruz ki size büyük bir haberim var! Konuşmamın başında söylediğim yere dönüyor ve cümlemi tekrar ediyorum; Dünyanın ve ülkenin hali bize çocuklar ve geleceğimiz konusunda daha fazla sorumluluk yüklüyor! 20 Kasım 2023 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bu kürsüden seslenmiş “burası artık her zamankinden daha çok Çocukların meclisi olacak” demiştim. O günden bu yana defalarca hatırlattığım bu cümle ve çocuklar için yaptığımız çalışmalar hızla sürerken ekibimle ve bu ülkenin pırıl pırıl, çalışkan insanlarından bazılarıyla arka planda sessizce ve gizli bir çalışma yürüttük!

Bugün burada duyurmaktan mutluluk duyduğum çocuk hareketi hakkında yakında her yerde çok şey duyacaksınız. Siyaset üstü bir kimlikle, meclisin ve yasamanın gücüne sarılarak, akademi, sivil toplum, iş dünyası, medya alanlarından birbirinden kıymetli kuruluş ve insanlarla ama en çok çocuklarla devasa bir hareketin ateşini yakıyoruz!”

 

“20 Kasım 2024 Çocuk Hakları Günü’nde büyük bir lansman ile açıklayacağız”

“Türkiye’de çocukluğa yeniden bir bakış, çocukları “insan” olarak kabullenen, koruyan, geliştiren, yasaklamaktan öte yönlendiren, güçlendiren, yoksulluk ve yoksunluklara karşı, ihmal ve istismara karşı gerçek ve anlamlı politikalar üreten bir AĞ, bir Platform oluşturuyoruz. Planlamalarımız, zaman çizelgemiz tamamlandı, iş birliklerimizi genişletiyoruz. 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde büyük bir lansman ile detayları kamuoyuna sunacağız. Bu meclis Çocukların Meclisidir ve biz gerekeni yapmak, bu ülkenin gerçeğine, geleceğine, bugününe, en kıymetlisi olan çocuklarına yatırım yapmak için kolları hiç kimsenin sıvamadığı kadar sıvadık!”

 

“Yayından çıkmış bir oku kimse durduramaz”

“AKP veremediği hesapları kapata dursun, önümüze siyaseten, medya tarafından, bütçelerle istediği kadar ambargolar koysun, yayından çıkmış bir oku kimse durduramaz! Büyük lansman ve basın toplantısına dek sizlere bu konuda ara bilgilendirmeler yapacağım. Bu kampanyanın nihayetinde bu ülkede taşların çocuklar lehine yerinden oynayacağına söz veriyor ve sizlerin desteğini gönülden diliyorum.”

Kaynak: Ekometre

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.